Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bellvei ràdio

Bellvei Radio

Bellvei Ràdio és l’emissora municipal de Bellvei i cada dia ofereix programació pròpia, d’emissores de la comarca i de la Xarxa de Comunicació Local. Les instal·lacions de Bellvei Ràdio compten amb un estudi de control tècnic i un locutori amb amb cinc micròfons.

De dilluns a divendres de 9 a 12 h Bellvei Ràdio ofereix el magazín sobre l’Alt i el Baix Penedès ‘Penedès en xarxa’, en coproducció amb Domenys Ràdio, Ràdio Sant Sadurní, Canal 20-Ràdio Olèrdola, Ràdio Vilafranca i la Xarxa. El programa, que combina la informació de servei i l’entreteniment, ofereix notícies, entrevistes i reportatges sobre el territori i compta amb col·laboradors que tracten diferents temes. En coproducció amb la Xarxa, Bellvei Ràdio també realitza els programes ‘Tot Bellvei’, un magazín informatiu setmanal centrat en Bellvei i la comarca, i ‘Bellvei negre’, programa que ofereix informació i entrevistes sobre la jornada i el concurs literari del mateix nom.

12 hores solidàries en directe.

A banda dels programes informatius i les transmissions dels plens municipals, pel que fa a la programació pròpia, Bellvei Ràdio també compta amb una gran varietat de programes: el magazín polític ‘Campi qui pugui’ amb Víctor Pascual, el magazín d’humor ‘Quédate conmigo’ amb Montse Carrillo i Paqui Doblas; el programa literari de Ramon Valls ‘L’alambí d’escriptors’; ‘El averno en invierno’ de Sandra López; i ‘El pati’, el programa d’entrevistes de Roser Urgell. També emetem programes aportats per altres emissores del Penedès, com de Ràdio Televisió del Vendrell, Ràdio Cunit o Ràdio Maricel de Sitges.

12 hores solidàries de Bellvei Ràdio – any 2012

Història de Bellvei Ràdio

L’emissora municipal Bellvei Ràdio la van inaugurar oficialment el desembre de l’any 2008, malgrat que va iniciar les seves emissions en proves uns mesos abans, a la tardor del 2007. Les emissions regulars des dels estudis ubicats a les antigues escoles de Bellvei van començar l’1 de gener de 2009.

Bellvei Ràdio és una concessió administrativa del Ministeri de Telecomunicacions espanyol de l’any 1998, atorgada a l’Ajuntament de Bellvei a petició de l’equip de govern de l’època i del cap de premsa municipal del moment, Joan Enric Vidal. Des de la concessió fins a la posada en marxa definitiva, doncs, va passar molt temps, fins que a instàncies del Departament de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya se’n va requerir l’obertura immediata, en el termini de 6 mesos, moment en què els treballs tècnics de muntatge ja portaven mesos duent-se a terme.

Des del 16 de març de 2015 Bellvei Ràdio forma part de la Xarxa de Comunicació Local, plataforma que proporciona continguts i serveis a més de 200 ràdios i televisions de Catalunya. En formar part de la Xarxa, Bellvei Ràdio també pot oferir notícies d’àmbit local del municipi i de la comarca perquè es puguin emetre a la resta de ràdios adherides.

 Festa 10 anys Bellvei Ràdio

El 2019 Bellvei va celebrar els 10 anys de l’inici de les emissions a la festa solidària que organitza cada any l’emissora municipal. Aquest any Gemma Urgell, directora de Bellvei Ràdio els vuit anys anteriors, va deixar el càrrec i el periodista de l’emissora David Canto va passar a fer les tasques de direcció.

Malgrat que durant molts anys va ocupar la freqüència 104.7 de l’FM, la freqüència actual és 104.8 FM, que és la que li va concedir l’estat.

Festa dels 10 anys de Bellvei Ràdio, amb col·laboradors de tots els temps – any 2018

Contacte

David Canto, director

Passatge Col·legis, 3 43719 Bellvei (Tarragona)

Telèfons: 977 16 89 67

Facebook

Twitter

Instagram